De conceptie van het leven

Bij de geboorte van mijn bedrijf ook een mooie tedtalk over de geboorte. Deze speech van Anna Verwaal maakt duidelijk hoe we in de eerste periode van conceptie en geboorte gevormd worden. We zijn onze ervaringen. Het is de basis van je hele verdere leven. Terugkijken naar deze eerste fase van het leven kan zoveel verklaring geven.

Ik vind het heerlijk om mijn persoonlijke verhaal te horen van mijn ouders over de zwangerschap, bevalling en mijn eerste levensjaren. Voor mij verklaart de tijd in de buik mijn persoonlijke overtuigingen. Ik zal daar in een andere post over uit wijden.

Bij mijn dochter heb ik een speciaal ritueel geïntroduceerd. Elk jaar op haar verjaardag kijken we in haar foto boeken en vertel ik haar geboorte verhaal. Ze geniet er intens van, een dierbaar moment die echt van ons is. Mijn verhaal over het begin van haar leven. Eentje die uniek is en haar gevormd heeft. Het verhaal met haar te delen voelt natuurlijk en verrijkend.