De gouden regel

Behandel anderen zoals jij zelf behandelt wilt worden. De macht lijkt bij de mensen met de grootste mond te liggen, maar de echte macht ligt bij degene die haat kan transformeren naar liefde.

Ik ben gepest op school. Toch zou ik dit niet zo willen noemen. Want 75% van de tijd deed het me echt niks wat ze zeiden over mijn kleding, stem en weet ik veel wat ze allemaal zeiden. Mijn kleding vond ik echt leuk en met die hoge stem had ik mooi wel in de brugklas een hoofdrol in de schoolmusical gekregen.

Ik had de kracht om door de woorden heen te kijken en de jaloezie en onzekerheid van de anderen te zien. Sterker nog met de grootste plaaggeesten zat ik in het weekend in de kroeg. Zelfs toen probeerden ze nog stoer te zijn. Maar op de avond dat mijn eerste vriendje het uit maakte stond deze jongen al zijn schaamte voorbij, met mij te stijldansen in de pub. En zijn rechterhand in de klas vertelde me later toen hij dronken en stoned was, dat hij stiekem al die tijd een oogje op mij had gehad.
Ik wist dit in mijn onderbewust zijn. Het was mijn kracht die ze niet van mij af konden pakken. Ik ben mijn puber-zelf nog dankbaar!